Молочну еко-продукцію виготовляє член нашої спілки у Чечельницькому районі


Схоже, що Вінницька область невдовзі може стати “молочною” столицею країни. Нещодавно у селі Каташин Чечельницького району агрофірма «Ольгопіль», яку очолює Павло Каленич, відкрила новий завод «Villa Milk».

Він виробляє молочну продукцію під однойменною торговою маркою. Особливість підприємства в тому, що воно має завершений цикл виробництва – від вирощування кормів, утримання поголів’я молочного стада до переробки молочної сировини та виробництва кінцевого продукту споживання.

– Сучасний фермерський комплекс європейського зразка з автоматизованим процесом доїння та високотехнологічний молокопереробний завод, який працює на новітньому обладнанні ізраїльської фірми «Tessa», дозволяють досягати показників найвищої якості продукції. – зазначив власник підприємства Павло Каленич.

– Приміщення заводу складається з приймального сектора, цеху виробництва кисломолочної продукції, виробництва твердих та м’яких сирів, складу готової продукції та тари, термостатних та холодильних камер. Поставка молока та вигрузка готової продукції розділені та між собою не пересікаються. Потужність підприємства складає 5 тонн молока за зміну. Наразі виробляють шість видів молочної продукції (молоко 2,5% і 3,2% жирності, кефір 1% і 2,5% жирності, ряжанку та сметану), у майбутньому, асортимент продукції включатиме йогурти, масло, м’які сири та бринзу.

– Ми робимо ставку на натуральність. Пропонуємо споживачам ексклюзивну лінійку натуральних молочних продуктів, які виготовленні за унікальною технологією. Наша продукція зроблена у термостатний спосіб, який передбачає, що процес сквашування і дозрівання кисломолочної продукції відбувається безпосередньо в тій тарі, яку ви бачите на полиці в магазині, – каже директор підприємства Віталій Істратов.

В планах компанії створити на своїй базі можливість для навчання студентів профільних вишів, а також розглядають перспективу приймати дітей і еко-туристів, які цікавляться виробництвом натуральної продукції. Уже незабаром підприємство презентує нову сторінку своєї історії під назвою – органічний туризм.

  • Фостій Марина
  • 3 квітня 2019 р.
  • 0