Методичні матеріали
Методичні матеріали для тренерів
1.
Загальні
засади державного контролю
● Закон України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності"
● Нормативна база щодо державного контролю
● Методика визначення ступеню ризику
● Методика розроблення уніфікованих актів
● Масив законодавчо-нормативних актів, положення яких перевіряються Держспоживслужбою згідно уніфікованим актам
2. Державний контроль у сфері безпеки харчової продукції
● Закон України "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин"
● Закон України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів"
● Наказ Мінагрополітики № 590 від 01.10.2012 "Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)"
3. Вимоги законодавства ЄС
● Регламент № 2017/625 про офіційний контроль і іншу офіційну діяльність, які здійснюються з метою набуття впевненості у тому, що виконуються норми законодавства про харчові продукти і корми, санітарні норми та правила щодо здоров‘я та добробуту тварин, здоров‘я рослин та ЗЗР
● Регламент ЄС № 178/2002 про встановлення про встановлення загальних принципів і вимог законодавства про харчові продукти, створення Європейського органу з безпечності харчових продуктів і встановлення процедур у питаннях, пов’язаних із безпечністю харчових продуктівя
● Директива № 2000/29/ЄС про захисні заходи проти занесення до Співдружності організмів, які є шкідливими для рослин або рослинних продуктів, і їх розповсюдження в межах Співдружності Регламент № 396/2005 щодо максимальних залишків пестицидів в або на харчових продуктах і кормах рослинного і тваринного походження, Регламент № 1107/2009 стосовно розміщення на ринку засобів захисту рослин, Директива № 2009/128/EC, яка встановлює порядок денний дій Співтовариства, спрямованих на досягнення сталого використання пестицидів
● Директива 2002/99/EC, яка встановлює правила щодо здоров'я тварин, якими потрібно керуватися при виробництві, переробці, доставці та розміщенні на ринку продуктів тваринного походження, призначених для споживання людиною, Регламент № 852/2004 про гігієну харчової продукції, Регламент № 853/2004, який встановлює спеціальні гігієнічні правила для харчових продуктів тваринного походження, Регламент № 1099/2009 щодо захисту тварин під час забою, Регламент № 470/2009, який встановлює процедури Співтовариства із встановлення межі залишків фармакологічно активних речовин в харчових продуктах тваринного походження
● Регламент ЄС 1829/2003 щодо генетично модифицікованих харчових продуктів та кормів
ПЕРЕКЛАДАЧ
4. Тренерська майстерність
● 5 принципів тренінгу для бізнесу
● Що потрібно для професійного тренера?
● Що потрібно знати для успішного навчання?
● Що потрібно знати про цільову аудиторію?
● Як формувати навчальні цілі?
● Як обрати оптимальний формат навчання?
● Яким методом досягти результату?
● Як скласти програму тренінгу?
● Як впоратися з аудиторією?
● 10 заповідей успішного тренінгу
5. Тренерська спільнота
● Загальні підходи до побудови мережі
● 5 базових цілей об‘єднання в мережу
● Базове питання мережі
● Цільові групи мережі
● Продукти та послуги для цільових груп
● Цінності та правила мережування
● Структура мережі
● Концепція сертифікації тренерів
● Кодекс етики тренера
Матеріали для бізнесу
1. Вимоги чинного законодавства України
● Права і обов‘язки бізнесу при державних перевірках у сфері обігу продуктів харчування
● Права і обов‘язки контролерів при державних перевірках у сфері обігу продуктів харчування
● Гігієнічні вимоги до харчового виробництва
● Вимоги щодо НАССР у сфері обігу продуктів харчування
● Норми законодавства про харчові продукти та корми, здоров’я та благополуччя тварин, які є предметом державної перевірки
● Відповідальність за порушення законодавства про харчові продукти та корми
2. Вимоги законодавства ЄС
● Простежуваність, відповідність та відповідальність
● Контроль за здоров'ям рослин
● Контроль залишків пестицидів
3. Спільнота доброчесних виробників аграрної та харчової продукції
● Загальні підходи до побудови мережі "Доброчесний виробник"
● 5 базових цілей об'єднання в мережу
● Ініціатива
● Базове питання мережі
● Цільові групи мережі
● Продукти і послуги для цільових груп
● Цінності мережування
● Правила мережування
● Управління мережею
● Концепція сертифікації бізнесу
● Кодекс етики мережі бізнесу "Доброчесний виробник"
- Старікова Лариса Валеріївна
- 4 лютого 2020 р.
- 0